Tuesday, March 22, 2011

Hot Air Balloons Fiesta 2011

engineer on site : Fazira at Tuesday, March 22, 2011
Reaction: 
4 technicians in charge
Assalamualaikum,

hey semua. aku tak da kelas hari ni. eh silap ada kelas kul 6 petang sampai 10 malam. tak efektif langsung kelas petang sampai malam. diaorang tak tahu ke kecekapan otak berkait rapat dengan kedudukan matahari?? bila matahari dah ke barat kecekapan otak pon mula la kebarat dah kurang cekap. aish. ni yang malas bila aku da start senggugut merungut ni.

korang tahu kan ada festival Hot Air Baboons Balloons kat Putrajaya? tak tahu? LOSER la tu. L besar kat dahi! start dari 17hb sampai 20hb. aku pergi last day hari Ahad. punya la semangat aku pergi pagi. kul 10 pagi. tapi yang malang nya bila aku sampai belon2 semua dah kecut. ''aik? cepat nya'' hati ku berdetik. dah tu orang ramai nak mamps pulak tu. tapi kalau tak da orang pelik pulak kan. hmm then bila sampai ada la pulak jualan2 kalau aku tahu aku pon bawak 'barang' jual kat sane. barang ape? ape lagi barang yang semua orang suka ganja la. ok tak kelakar.

bila dah tengah hari mula la makin panas tak hingat. lapa pulak tu. tapi naseb baik ade lori2 makanan kat situ plus ada khemah tuk makan2. tapi meja full. aku duduk tepi khemah je. ok L. duduk tas lantai. tapi....masa aku tengah makan mee goreng. tiba2 depan aku ada seorang gadis sedang bercakap di telepon(jarak kurang 5meter.wah accurate). rasa2 sape? ce teke ce teke. Maria Elena la. ye beliau memang lawa manesss. mulut ni nak je tego. ''maria!! adik maness!! (sambil angkat tangan dan goyang ke kiri ke kanan)'' tapi tak terkelua. mungkin mulut berminyak sangat sampai sebab tengah makan mee goreng rasa kena gam ke. tah aku pon tak pasti. sebab last2 aku hanya memerhati kan maria beredar meninggal kan ku. cis! dem. L besar kat dahi aku tuk kali kedua.

lepas makan aku pusing2 lagi macam orang gila dengan kca bawah panas terik matahari. serious panas gila. pedih2 muka ai tau nyah. auww. last dapat tahu belon naik pukul 4 petang sbab baru ada angin. WTH?? kul 4? sekarang pukul 12?? adoi kalau setakat nak angin aku boleh tiup laaa. ni aku nak buat ape sementara nak tunggu pukul 4? bergolek2 sampai pengsan? huh! hampa2. last2 aku pun balik jela. tak pela cuba lagi tahun depan la kot. cis L kali ketiga!

dah la malas la nak cite dah. asik dapat L je.






 aku beli ni je. jadi la.




 terpaksa beli topi sebab panas.










terpaksa cari gambar hot air balloons kat Google.
L

huh! tak kira tahun depan mesti nak tengok plus naik! jangan sampai aku beli belon panas sendiri . mood : emo. haha
ok la bye2. nak siap g kelas! :)


Monday, March 21, 2011

Belog lucah?

engineer on site : Fazira at Monday, March 21, 2011
Reaction: 
0 technicians in charge
Assalamualaikum,

eh tak tak. bukan nak cakap pasal ariel peterporn ngan luna maya mahupun pasal maria ozawa. aku kan dah lama tak bukak belog so aku dah lama tak bukak web Nuffnang aku gak la kan. so tadi aku pun bukak. mula2 memang la tengok duit ade bape. tak bergerak. ok fine. (tak yah tanye brape k) then cam biase aku suka bukak Keywords yang orang search tuk cari belog aku. aku suka bukak Keywords sebab selalu ade perkataan kelakar. ok kali ni lain sebab Keywords kali ni lucah siket tapi kelakar la bagi aku kan. hahaha
nampak tak??? adoi sape la yang search bende tu.

1st yang tak leh blah hana tajima naked??? tergamak korang nak search bende tu. dan padan muke kat orang yang search tu sebab tak jumpa ape yang die nak kat belog aku. aku siket punye suka hana tajima comel kot. tergamak korang!!
OMK (oh mak kau) !!hey u! ya yang nakal tu! tergamak u buat i macam ni kn! menci menci!(dialog adalah rekaan semata-mata)

2nd Keywords goyang bon*** atas motor?? haa ni lagi pelik. ape bende nye goyang bon*** atas motor?? nak mati ke? orang kalau atas motor tu duduk diam2 kang terjatuh kene gelek ngn treller mati sia2 je. ishh tak tau la nak klasofikasi kan Keywords ni lucah ke stunt action??

abaikan yang bon*** besar tu. tiap2 minggu ade. tak paham betul. ini dah kire 1 penghinaan ni! cis!

3rd Keywords sedapnya di sontok?? haa yang ni lawak nak mamps. mane ade sontok sedap. hahahaha lawak lawak. sontok sakit kot? mase sek rendah dulu penah main smart kad tak? swap kat bon*** kawan sambil cakap smart kad! haa sedap ke??? kalau tak penah main dulu g try buat kat rumate sekarang. konfem dapat makan lutut kat dahi.

moral of the story. jangan la search mende pelik2 kat internet ni. kalau jumpe kat tempat lain lantak korang la. ni jumpe kat belog aku. aku jugak yang sakit perut tengok keywords tu. hahahaha. ok lah. nanti jumpe lagi ek.hahaha byee :)



Update BBQ hangit

engineer on site : Fazira at Monday, March 21, 2011
Reaction: 
2 technicians in charge
Assalamualaikum,

hi semua! sihat tak?? lamanya aku tak up date blog =_=! nak buat macam mane aku sekarang ni busy tahap dewa. first lady pon tak busy cam aku. mane nak pikir pasal FYP , assignment, presentation, tengah ari nanti nak makan ape, nak pakai baju apa, nak basuh baju ke tak ari ni. haihh memang macam2 la nak kena pikir. tapi aku masih ade mase tuk mentelaah FB . yela kan busy2 macam mane pon tak nak la sampai ketinggalan berite2(gosip) tentang rakan2 kan. hehehe

oh lupa pulak. entry lepas aku cakap pasal BBQ kan. aku dengan housemates kesayangan buat mesyuarat teragung then kitorang putuskan nak buat BBQ kat tasik sek 7 kat shah alam. ha ade yang senyum2 tu, tau la selalu dating kat situ. kitorang buat dekat situ sebab dekat dengan rumah. kira kalau nak pergi toilet boleh la lari balik rumah. ade la dalam 300-400 meter kot. ok tipu. tak dekat sangat. tapi dari tasik tu nampak la bumbung rumah aku. (sebab rumah aku tingkat 13). kitorang start beli2 barang hari jumaat balik tu peram ayam semua lepas tu sabtu lepas magrib mula kan acara bakar membakar. masa sampi kat tasik tu agak terkejut jugak la sebab ramai orang tengah buat BBQ gak kat situ. tempat pun susah nak cari yang best2. tapi last2 dapat la port dekat dengan taman permainan tu. sesuai la dengan personaliti masing2 suka bermain. masak2 laki yang handle. kitorang g main polis sentri. semua main dengan rakus sekali maybe sebab tu jugak la kami duduk serumah.

macam biase, jom la tengok gambar pulak kan. bace panjang2 bosan lak.


















TAMMAT ;*



Tuesday, March 8, 2011

teaser : BBQ hangit

engineer on site : Fazira at Tuesday, March 08, 2011
Reaction: 
0 technicians in charge
Assalamualaikum,

haha gedik tak ade teaser? eh bia la. janji aku update belog ngeh ngeh ngeh.

aku ade buat BBQ dengan budak umah. tapi tak sempat nak upload semua sekarang. esok ada interview BEL so aku kena tido awal. ^__^





Monday, March 7, 2011

Straight Jacket feeling

engineer on site : Fazira at Monday, March 07, 2011
Reaction: 
4 technicians in charge

Assalamualaikum,

Currently listening to Straightjacket feeling by The all American reject :)

sometimes it's nice to dive back into the oldies songs. hehe

also, gonna share with you guys some bulk of pictures of me and Kca :D taken in Klang recently. mood *gedik haha

 betul, itu memang belaanku.
 dah kenapa pulak ni =_=

 bajet gambar kretip macam Bak.
 hidung berkilat memang trade mark ku.
 kalau pegi paris memang berniat nak pose depan Eiffel tower macam ni.





 TQ la sebab sudi layan bila saya kata "ok 1,2,3 muka buruk!"
 :))
 konon2 efek angin tiup.tapi tak jadi.kamera tak cukop canggih.
 tarik nafas.
 redi nak cakap.
 tengah bercakap.
 dan cakap lagi.
 orang yang terpakse dengar saya bercakap.





 i love mat rempit! haha
 say kejuuuuu!:D
 tak semestinya orang tua je minum kopi.
 
freakin love dis photo.dunno why. bajet style? ntah.
ok guys.
till we meet again!
astala vista (maksud? ntah. window vista?)
p/s: TQ 4 the wonderful+hilarious evening mr Kca
:)



CLICK IT!

 

Fazira Kadir Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei