Monday, February 28, 2011

I'm in Selamat Pagi Malaysia yaww!

engineer on site : Fazira at Monday, February 28, 2011
Reaction: 
Assalamualaikum,

yo wassup wassup babeh!
no no this is not will smith or either iyaz yo!
this is Fezira in da club babeh!

ni antara dialog yang aku nak cakap dalam Selamat Pagi Malaysia ,SPM tapi tak kesampaian. pasti nya aku ditendang selaju 190km/hr oleh director kalau aku cakap camni. ekceli aku pegi RTM jumaat lepas atas dasar trip tuk subject broadcasting. lecturer broadcasting aku , keje kat RTM tu sebab kitorang kena pegi sana. kalau die keje kat Media Prima mesti best kan? ngeh ngeh ngeh.

first time aku masuk RTM aku agak terkejut gak la sebab tak sangka RTM tu besau pastu RTM ada equipment paling canggih berbanding stesen2 televisyen or stesen penyiaran yang lain. okey2 aku tau susah nak percaya part 'paling canggih' tu bile kita tengok kat cara penyampaian dorang yang nampak cam oldschool tu kan? tapi aku rase la gaya oldschool tu  adalah di sebab kan oleh(cewah cam karangan yaw) RTM ni kan kerajaan punya so RTM kena ikot spesifikasi kerajaan la kan. bak kata pengarah penyiaran RTM kami ialah mata dan telinga kerajaan. eh ade kaitan ke?

haa pasal SPM tu kitorang lambat masuk studio so mase masuk SPM dah mula tak sempat nk enterprem dalam TV. lambat nya sebab kena dengar taklimat kat studio sebelah SPM tu  studio tul rancangan "Tiada yang lama tiada yang baru" penah tengok ke?aku tak penah.ha mase dengar taklimat dalam studio tu ade azwan ali hos dia la kan(ala tak kan tak kenal azwan ali yang poyo tu yang dah tak femes tu) tp mase tu die atas stage tengah buat ape tah dengan muka cam @#$% secara ringkas dan tanpa mengaut dose dengan muka masam la kan. tibe2 didie alias pon masuk dengan ramah nye die ade wat lawak2 die (hos tuk rancangan tu jugak) then azwan ali terus amek mic cakap "lambatnyee nak tunggu sampai bile ni esok kee??" me'refer' pada tetamu jemputan yang tak masuk lagi. at the same time secara tak langsung die nak bgtau kat kitorang jugak "oi cepat la berambus aku nak start rehearsal ni". pakcik yang tengah bagi taklimat tu terus behenti then die kate tak pela banyak lagi nak bagi tau tapi kita xcukup mase. dem u azwan. ape masalah u nak angin2? period kelua sabun ke??

tak pela abaikan pasal artis yang makin malap dalam bidang hiburan ni.

gambar aku tak banyak sangat sebab asek menempek kat kamera orang je. pantang nampak flash mesti kaki nak pegi situ.




















ok jumpa lagi bye2 ^^



0 technicians in charge:

CLICK IT!

 

Fazira Kadir Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei