Monday, February 28, 2011

I'm in Selamat Pagi Malaysia yaww!

engineer on site : Fazira at Monday, February 28, 2011
Reaction: 
0 technicians in charge
Assalamualaikum,

yo wassup wassup babeh!
no no this is not will smith or either iyaz yo!
this is Fezira in da club babeh!

ni antara dialog yang aku nak cakap dalam Selamat Pagi Malaysia ,SPM tapi tak kesampaian. pasti nya aku ditendang selaju 190km/hr oleh director kalau aku cakap camni. ekceli aku pegi RTM jumaat lepas atas dasar trip tuk subject broadcasting. lecturer broadcasting aku , keje kat RTM tu sebab kitorang kena pegi sana. kalau die keje kat Media Prima mesti best kan? ngeh ngeh ngeh.

first time aku masuk RTM aku agak terkejut gak la sebab tak sangka RTM tu besau pastu RTM ada equipment paling canggih berbanding stesen2 televisyen or stesen penyiaran yang lain. okey2 aku tau susah nak percaya part 'paling canggih' tu bile kita tengok kat cara penyampaian dorang yang nampak cam oldschool tu kan? tapi aku rase la gaya oldschool tu  adalah di sebab kan oleh(cewah cam karangan yaw) RTM ni kan kerajaan punya so RTM kena ikot spesifikasi kerajaan la kan. bak kata pengarah penyiaran RTM kami ialah mata dan telinga kerajaan. eh ade kaitan ke?

haa pasal SPM tu kitorang lambat masuk studio so mase masuk SPM dah mula tak sempat nk enterprem dalam TV. lambat nya sebab kena dengar taklimat kat studio sebelah SPM tu  studio tul rancangan "Tiada yang lama tiada yang baru" penah tengok ke?aku tak penah.ha mase dengar taklimat dalam studio tu ade azwan ali hos dia la kan(ala tak kan tak kenal azwan ali yang poyo tu yang dah tak femes tu) tp mase tu die atas stage tengah buat ape tah dengan muka cam @#$% secara ringkas dan tanpa mengaut dose dengan muka masam la kan. tibe2 didie alias pon masuk dengan ramah nye die ade wat lawak2 die (hos tuk rancangan tu jugak) then azwan ali terus amek mic cakap "lambatnyee nak tunggu sampai bile ni esok kee??" me'refer' pada tetamu jemputan yang tak masuk lagi. at the same time secara tak langsung die nak bgtau kat kitorang jugak "oi cepat la berambus aku nak start rehearsal ni". pakcik yang tengah bagi taklimat tu terus behenti then die kate tak pela banyak lagi nak bagi tau tapi kita xcukup mase. dem u azwan. ape masalah u nak angin2? period kelua sabun ke??

tak pela abaikan pasal artis yang makin malap dalam bidang hiburan ni.

gambar aku tak banyak sangat sebab asek menempek kat kamera orang je. pantang nampak flash mesti kaki nak pegi situ.




















ok jumpa lagi bye2 ^^



Uji bakat Mentor musim ke 5

engineer on site : Fazira at Monday, February 28, 2011
Reaction: 
0 technicians in charge
Assalamualaikum,

morningggg da sarapan? ape? dah beli lunch? awalnye beli lunch. eh ke aku yang lambat bekfas? 

haa ni aku nak cakap ni. pasal entry yang lepas. haha memang mendatangkan kontrolbesi betul. aku di hentam bertubi2 oleh rakan2 lepas diorang bace entry tu. aku bukan sengaje nak jadi 'orang korea' ni. time tu azrin tengah mandi (azrin mandi 2jam) dah pukul 12.15 time tu nak mkan lagi. haa mane sempat. aku tak nak ketinggalan meeting MPG ni. meeting ni menentukan masa depan kot. cey padahal nak undi tuk theme tu je kan. haha eh kenape aku explain  pasal entry semalam kat sini? dem rase cam looser.
dah dah tutup cerite tu. 

ritu aku ade mention pasal aku pegi karoke dengan budak2 rumah aku kan. kitorang pegi karok kat pusat komersial je. ala kat bintang yang dah bankrupt jadi gaint tu. haa situ la situ la! (angguk2 dengan wajah eksaited). kitorang pegi 9 orang. then layan lagu sampai 27 bijik kitorang bantai. aku tak pernah kehabisan tenage nak abes kan semua lagu2 tu. haha biase la kalau bab2 hiburan memang nombor 1 pantang dapat mic. cube time presentation, hmphhh hampeh telan air liur jela. 















ok sampai sini saje la yep..buhbye :)



Thursday, February 24, 2011

A date with Ikan bakar at Jeram

engineer on site : Fazira at Thursday, February 24, 2011
Reaction: 
1 technicians in charge
Assalamualaikum,

hye da pukul 6petang tapi aku masih belum mandi. housemate aku semua tak tau. HAHAHA
aku pergi meeting Malam Pra Graduan ,MPG pon tak mandi. eh ok what! orang korea pon tak mandi cukup la dengan memberus gigi dan mencuci muka. buat yang wajib dah la. eh lapa pulak petang ni. ritu aku pergi jeram kat klang. makan ikan bakar, udang bakar, sotong bakar dan abu bakar ela. lepastu konon nak pegi tengok kelip2 ala yang dulu ade kelua kat iklan TNB tu. yang kat jeti tu. tapi malang nya tak dapat tengok sebab tempat tu sampai pukul 10.30 je. kenape sampai 10.30 je ek? budak2 ni kate batri bontot kelip2 dah abis. ntah la then kitorang pegi pantai jeram. lepak2 pukul 2 pagi pulang. 

tunggu makanan yang tak tiba2
so what? ada aku kesah??!





anak sape tah suruh aku terjun laut. bengong.











CLICK IT!

 

Fazira Kadir Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei