Tuesday, December 7, 2010

Salam Maal Hijrah

engineer on site : Fazira at Tuesday, December 07, 2010
Reaction: 
Assalamualaikum,

Selamat menyambut Tahun Baru bagi semua umat Islam di bumi Allah S.W.T. sempena tahun baru ni harap2 semua orang ada buat penghijrahan dalam hidup masing2. aku pun mengharapkan benda yang sama untuk hidup aku. kadang2 banyak sangat benda yang kita nak ubah dalam hidup ni tapi selalu je tak terubah (ini untuk diri aku la). bila benda macam ni jadi aku rasa macam diri aku ni LOOSER gila. memang tak suka la kalau tak dapat nak archive benda yang aku target nak ubah tu. sebab kadang2 terbabas jugak. contoh nya setiap tahun baru aku target nak jadi seorang penjimat cermat tapi nafsu ni selalu je termakan hasutan setan nirojim. argh dem. 

tapi even kadang2 tu kita tak dapat nak ubah benda2 major ni. at least kita ada buat penghijrahan dekat benda2 kecik ni yang kadang2 kita pun tak perasan yang benda tu tak elok dan patut di ubah. contohnya menjaga pandangan,pendengaran dan percakapan. ( haa ni paling tepat tuk diri aku). aku ni kalau bab2 nak bergosip ni laju je. kadang2 tak payah nak jemput bergosip la aku otomatik je datang dekat sumber yang tengah bercakap tu. macam ade magnet la katekan. isshh tak elok betul al perangai aku ni. ni semua setan la ni hasut2 aku. hate u satan!

haa pandangan ni lagi satu susah nak ubah. mata ni laju je pandang jantan2. haha saje cuci mata la konon. tapi tu tak pe lagi lumrah. kadang2 mata ni sebuk je nak pandang pompuan seksi meksi. adoi tak elok tak elok.

hmm banyak lagi penghijrahan yang aku nak buat. oleh itu marilah sama kita berusaha untuk melakukan penghijrahan dalam hidup ni. jangan sia sia kan hidup kita. last but not least(ewahh omputih lak) betul kan yang biasa dan biasakan yang betul. :)

SALAM MAAL HIJRAH my friends!

0 technicians in charge:

CLICK IT!

 

Fazira Kadir Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei