Wednesday, December 1, 2010

The Only Exception

engineer on site : Fazira at Wednesday, December 01, 2010
Reaction: 
Assalamualaikum,

(haha) gelak dalam hati kejap. kau tengok la tajuk entry tu. tak boleh blah betul. aku tak de idea nak bubuh tajuk apa. kebetulan pulak dengar lagu tu tanpa segan dan silu terus taip. kau memang dasar manusia cetek akal idea kan. shame on you. alaa tak da idea nak tulis pasal apa la. ( amboi tadi tajuk sekarang content entry pun tak da idea? balik kampung tanam jagung la wey )


nah layan lagu jap.


eh tadi aku ada exam 3p. susah wo. dapat result time2 tu jugak. hmm tak payah tau laa ape result aku. nanti mesti korang menyesal tanya. buang keredit je. biasa la kan kalau da dalam kelas cekgu ngajo kau sebuk tengok blog la lookbook la. memang la result kau suam2 kuku je kan. 

3minggu lepas (apa cite bende basi ni?) aku balik kuala kangsar kan. saja la teman mak aku. dua hari je. aku tidur kat rumah lama aku. TAMAN BUNGA RAYA kau tau tak? femes kot kat kole tu. taman paling ngetop sekali dong. ha sambung balik. masa malam tu aku borak2 dengan mak aku (takkan dengan mak kau pulak kan) sambil tengok tv.

dialog beliau bersama ibu beliau (harus baca dalam longhat PERAK kerana berada di negeri berkenaan):

aku : mok, oghang tengok kan budok2 sekaghang sume pake baju2 beg2 macam mok punye zaman dulu2 tu.(ayat pembukaan)

mak aku : aah memang la kan pesyen sekaghang da pusen balik macam zaman mok punye.(wah mak aku tau pasal fashion kot. kau tau?)

aku : tu la pase mok, mane mok punye baghang dulu2 hehehe bagi le oghang.

mak aku : kamu ni. ce tengok dalam almaghi tu.

lantas aku berlari ke arah almari.dan membuka pintu lamari dengan rakus nya.

aku : mok ni kot(coat) mok ni lawa la. oghang nok mok. (sambil menyerengeh(senyum)). eh banyok la baju mok lame2 ni. nok mok nok.

mak aku : ish tak payoh le bawok sume. beghat la beg. pilih la satu due je.

aku : alaa..(lalu aku mencapai beberapa helai baju dan....beg) hehe.mok2 kecik kan mok dulu tengok baju ni muat kat oghang.ngam2 je. eei rase macam nak bawok sume je mok. best nyee. mok ni kalo adik tengok mesti jeles kan sebab oghang da chop dulu. kan mok kn hehehe

mak aku : zzzzz...

mak da tertidur T____T 

tak pela aku masih sebuk menerai (mencuba) baju2 mak aku. last2 aku bawa balik satu blazer biru tua, blazer hitam dengan beg merah dan cokelat.

jom cekidaud camne taste mak aku.














haha sama je pose. sorry la ye. tengah panas terik tu. pikir nak selamat kan muka je.da la muka kale nescafe.
                                                ok la bye bye.

thanks for reading this entry :)


2 technicians in charge:

IFA Athirah on December 6, 2010 at 4:28 PM said...

fuyyooo!!cantik la style!caya lah!

Fazira on December 7, 2010 at 3:34 PM said...

hi ifa!
hehe mana de cntik biasa jela..(shy* :P) btw thank you for dropping by :)

CLICK IT!

 

Fazira Kadir Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei