Wednesday, December 15, 2010

senyuuuum!! :D

engineer on site : Fazira at Wednesday, December 15, 2010
Reaction: 
3 technicians in charge
Malique feat. Najwa – Senyum Lyrics


Senyum 5x
#Chorus (najwa)
Kacak luar, kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
tak perlu kata apa-apa
Verse 1 (malique)
Akhirnya sempurna tiga album pertama
Bunyi macam koleksi hits terbaik orang lama
Dah ku kata ku takkan henti sampai tua bangka
Kalau habis abjad aku rap dengan angka
Satu dua tiga anugerah diterima
Oh itu tahun lepas tahun ini cuma dua
Tersenyum tiap kali kalah dengan Nurhaliza
Ditertawakan oleh anakku Inca Medina
Oh Inca Medina orang secantik nama
Cantik luar cantik dalam cantik macam mama
Hati macam grandmanya anginnya macam papa
Kalau dah merajuk nampak muncung sampai sana
Sebelum jadi drama dah tahu nak buat apa
Nyanyi balik lagu ayat lama ayat mama
Wanita hari ini jaga sensitiviti
Kalau buah hati merajuk boleh cuba ayat ini
(Malique)
Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit
#Chorus (najwa)
Kacak luar, kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
tak perlu kata apa-apa
Verse 2 (malique)
Ay buai tinggi-tinggi sampai ke puncak awan
Dengan kumulus dan nimbus aku berkawan
Aku bukan rupawan aku bukan jutawan
Tapi aku punya satu senyuman yang menawan
Baru mukadimah nampak macam sudah tertawan
Dengar kata hati perasaan jangan dilawan
Kalau takut mula-mula kita boleh berkawan
Duduk dulu biar ku belanja kopi secawan
Apa rasa sentiasa jadi bahan perhatian
Apa rasa jadi cantik kacuk cina pakistan
Apa rasa jadi seksi suka tak diperhatikan
Apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian
Tu boleh pun senyum cantiknya gigi
Sepuluh markah penuh seharusnya ku beri
Wanita hari ini harus pepandai puji
Kalau dia jual mahal boleh cuba lagu ini
Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit
#Chorus (najwa)
Kacak luar, kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
tak perlu kata apa-apa
raggamufflin outro (najwa)
Kacak luar, kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit
Senyum :)




Yuna and Hana Tajima

engineer on site : Fazira at Wednesday, December 15, 2010
Reaction: 
4 technicians in charge
Assalamualaikum, 

ok semua seronok sakan post pasal MAYSAA. Fashion show yang Hana dok buat tu kan. rasa nya hampir kebanyakan blog semua dok post pasal tu. best sangat ke pergi sana??? so korang nak riak la dengan aku yang korang dapat pergi and aku stuck kat dalam kelas yang bosan ni??!! tergamak korang buat aku macam ni kan?! 

ok.ok.ok.

fine.

aku mengaku aku cemburu!! puas??
huwaaaaa nak pergi nak pergi.
terpaksa la aku hanta SMS kat Hana ngan Yuna suh dorang buat event camtu lagi sekali.
(-___-!!)
sedih sedih tak dapat pergi.

rasa macam nak menjerit sebab frust tak dapat pergi.

(images source : google)

*
*
*
*
*

tak kira tak kira nak upload jugak gambar aku dengan Yuna. 
tapi Hana tak de time ni dia pegi toilet.
 hah hambek terkeluar gigi arnab aku dua ketul.


yeay happy balik!
dah tak cemburu dah :')))

ok bye bye.

Cute is defined by..

engineer on site : Fazira at Wednesday, December 15, 2010
Reaction: 
2 technicians in charge
Assalamualaikum,

hello,

hye hye hye,

hey hey hey aku tak percaya cinta.
trying to be LIyana Jasmay.failed.

pada pendapat korang la kan. ape maksud sebenar 'cute'?
ok ok aku tau maksud die cute tu comel.cikgu tadika aku dah ajar tapi maksud selain dari comel.

pernah dengar tak cute is meant by ugly but adorable?
ekceli aku nak cakap pasal babiesss. takkan nak cakap baby ugly pulak kan. even baby shrek pun kita still cakap cute. ke aku sorang je rasa macam tu? ok fine.

kenapa baby cute eh? tengok tangan , kaki, mulut , hidung. semua kecik je. rasa macam kalau pegang lama2 rasa macam nak ramas je picit2 tekan2 gigit2 sampai putus. opps ter thriller pulak. :P

aku suka gilaaa baby tapi 1year below je. sebab bila da lebih dari setahun baby2 ni akan bertukar jadi monster yang nakal nak mati. erk tak mau tak mau. aku pilih nak baby yang tak reti jalan supaya tak payah aku nak kena main polis sentri o main kejar2.

eh ada ke orang yang tak suka baby? 
ape nak takut bukan susah pun jaga baby. 
it is easy as A B C.

ceh tak da anak sendiri pandai la cakap cuba dah ada sorang nanti mau terkangkang jugak la kot nak jaga (-__- )

dah dah jom layan gambar2 anak sepupu aku.
yeahhhh!!


tak ada yang labuh(refer kepada pipi) lagi ke bang?
Kimora Lee Simmons mase kecik2 dulu
kimora bila dah lanjut usia.
























Asik gambar2 ko semua comel je.yang ko tak sempat nak buat muka comel.yes! 
bye bye bye :)


Tuesday, December 14, 2010

SPM dah tamat maksudnya zaman sekolah pun da tamat!

engineer on site : Fazira at Tuesday, December 14, 2010
Reaction: 
4 technicians in charge
Assalamualaikum,

hari rabu minggu lepas mak aku pergi amik adik aku kat SMS Bagan Datoh sebab aritu dia da habis SPM10. mesti adik aku rasa best gila kan dapat cuti lama. ye la nak dekat 6bulan jugak dia cuti. dah la dia tak payah pergi PLKN. tapi aku pun tak dapat pergi dulu.best sedih gila tak terpilih. 

aku dengan adik aku tak dapat PLKN sebab kitorang dah pergi kempori pengakap diraja masa umur 11tahun. sijil pengakap tu pulak setaraf dengan sijil PLKN tu so Azlan (sultan Perak) da bagi kitorang pengecualian tuk pergi PLKN.

tak percaya? 

Sumpah aku tipu.


                 ************************************************************************************

bila terkenang adik aku dah habis SPM aku teringat pulak zaman aku SPM dulu. dah 5tahun aku meninggal kan zaman sekolah wey. ha cepat jugak korang congak. betul aku dah 22 sekarang dan masih belajar dan ditanggung sepenuhnya oleh parents bukan sugar daddy. sape kate aku dah tua sila berambus sekarang.

berambus aku kata.

ok. berbalik pada topik tadi.

adik aku da abis SPM. adik korang ada sebaya dengan adik aku tak? adik aku perempuan. jom kenen2 kan diorang.
sory merepek.

teringat la zaman sekolah dulu. best nya. tak best bila dah masuk umur 20-an. aku dulu masa kat sekolah dulu dasat gak. tapi tak dela jahat sangat. benda paling jahat pun yang aku penah buat masa kat sekolah dulu ponteng prep lepas tu menyorok bawah katil. tu benda abes hebat la tu dalam rekod jenayah aku dulu. ya aku tau aku skema dulu. ni semua terpengaruh lepas baca SKEMA ITU HOT.

aish rindu nak pakai baju putih kain biru/khaki.jom kawan2 kita pakai sem depan gi kelas. cam comel je. haha


pape pun aku nak ucap kan selamat abes sekolah kat adik aku dan sila la kerja part cepat sebab along nak pinjam duit ko. :P

jom layan lagu EX husband aku. NOH salleh.HUJAN.







hai saya rakun mata hitam
bye bye :')

Monday, December 13, 2010

BlogLarian

engineer on site : Fazira at Monday, December 13, 2010
Reaction: 
0 technicians in charge
Assalamualaikum,

Berdasarkan penyataan tajuk diatas, nyatakan apa yang terlintas difikiran anda:

1) larian amal untuk bloggers yang demam
2) bloggers melancarkan larian untuk mengumpul dana bagi membantu mangsa tsunami
3) sebuah blog yang hanya berkisar tentang jenis2 larian dan masa yang terpantas yang dicatatkan oleh blogger tersebut

tettt.

semua salah.

pergi terjun bangunan sekarang.
oh! sebelum terjun. 

mesti nak tahu kan ape BLogLarian? aku malas nak terang. sorry la dalam mulut ada emas. biar mata saja berbiacara. ewah.

sila ketik disini.

diatas permintaan peminat saya akan melengkapkan slogan yang diberikan.

saya suka berblogwalking kerana kaki saya selalu lenguh dan kerap diserang semut2. oleh itu dengan berblogwalking ia dapat mengurangkan gejala yang saya alami. saya sangat gembira dengan keputusan selepas berblogwalking. sekian. terima kasih Klife.

saya ingin menge'tag':

1)ekin
2)mimi
3)farah
dan SEMUA ORANG YANG BACA ENTRY INI yahuu!

dah2 i nak sambung blogwalking ni .
jom2. 
sebelum kaki i diserang kerengga pulak.



Wednesday, December 8, 2010

rasa macam nak dot dot dot

engineer on site : Fazira at Wednesday, December 08, 2010
Reaction: 
3 technicians in charge
Assalamualaikum,

oww jap jap jangan salah faham dengan tajuk entry di atas ya. bukan rasa macam nak buat benda tak senonoh macam korek hidong, kentut mahu pun berak kay. eh tak senonoh ke? ok je kan perbuatan harian kot. sory2 geli ek? (yess motip tercapai)

aku rasa macam ank upload gambar2 lama la. boleh tak? boleh la.boleh la. pliss. guwe kepingin bangat dong. haa berbakat tak aku? kira aku da boleh bertutur dengan 4 bahasa la sekarang kan? hebat siot aku ni. huh nyaris2 je gua nak belagak bro.

blog pingitan aku ni just photo blog je. eh photo blog pun tak layak. just diary electronic jela. aku tak reti nak karang berpuloh puloh perenggan.im not a good writer. dem. aku jeles gila dengan orang yang boleh menulis eh bukan menulis,menulis sumeorang boleh. mengarang something yang berkualti untuk di baca contohnya macam blog otai BUDU dan BELACAN. aku suka gila baca blog tu sekarang. penulisan dia sangat sempoi pastu ada nasihat sikit ada lawak. haih suka la. lagi pulak tuan punya blog tu sue anna beliau sangat stylo ya adik2. berdarah hidong tengok style dia. siyes jeles. dia da kawin ada baby sorang comel gila.oi chop2 adakah aku sedang menulis biography untuk sue anna? ekceli banyak lagi blog yang aku suka baca. tapi selalu tu aku lagi suka tengok gambar kat blog orang tula. laju jekan older post older post.ngeng betul la ko ni. ko memang takda keje lain kan?stalk blog orang je kan?!

ok ok. berbalik pada tajuk di atas ya yang arif. aku nak upload gambar2 lama. tak kira nak jugak. walaupun tanpa kebenaran JAKIM.



 aku duta baru untuk TNB k. plis take note.
 my drumstick is so yummy yeahh! so shit!



hmm nampak badan aku sangat sihat dalam gambar2 kat atas. T__T

bye bye :')



Tuesday, December 7, 2010

Salam Maal Hijrah

engineer on site : Fazira at Tuesday, December 07, 2010
Reaction: 
0 technicians in charge
Assalamualaikum,

Selamat menyambut Tahun Baru bagi semua umat Islam di bumi Allah S.W.T. sempena tahun baru ni harap2 semua orang ada buat penghijrahan dalam hidup masing2. aku pun mengharapkan benda yang sama untuk hidup aku. kadang2 banyak sangat benda yang kita nak ubah dalam hidup ni tapi selalu je tak terubah (ini untuk diri aku la). bila benda macam ni jadi aku rasa macam diri aku ni LOOSER gila. memang tak suka la kalau tak dapat nak archive benda yang aku target nak ubah tu. sebab kadang2 terbabas jugak. contoh nya setiap tahun baru aku target nak jadi seorang penjimat cermat tapi nafsu ni selalu je termakan hasutan setan nirojim. argh dem. 

tapi even kadang2 tu kita tak dapat nak ubah benda2 major ni. at least kita ada buat penghijrahan dekat benda2 kecik ni yang kadang2 kita pun tak perasan yang benda tu tak elok dan patut di ubah. contohnya menjaga pandangan,pendengaran dan percakapan. ( haa ni paling tepat tuk diri aku). aku ni kalau bab2 nak bergosip ni laju je. kadang2 tak payah nak jemput bergosip la aku otomatik je datang dekat sumber yang tengah bercakap tu. macam ade magnet la katekan. isshh tak elok betul al perangai aku ni. ni semua setan la ni hasut2 aku. hate u satan!

haa pandangan ni lagi satu susah nak ubah. mata ni laju je pandang jantan2. haha saje cuci mata la konon. tapi tu tak pe lagi lumrah. kadang2 mata ni sebuk je nak pandang pompuan seksi meksi. adoi tak elok tak elok.

hmm banyak lagi penghijrahan yang aku nak buat. oleh itu marilah sama kita berusaha untuk melakukan penghijrahan dalam hidup ni. jangan sia sia kan hidup kita. last but not least(ewahh omputih lak) betul kan yang biasa dan biasakan yang betul. :)

SALAM MAAL HIJRAH my friends!

Tukar Baju

engineer on site : Fazira at Tuesday, December 07, 2010
Reaction: 
0 technicians in charge
Assalamualaikum,

salam, wo ai ni. eh betul ke? ok niat cuba untuk menjadi mesra gagal. waima, hanya ada seorang saja manusia mesra di bumi ini.yeahh siapa lagi kalau bukan BOB messraaaa. 

ape merepek ni.

oke oke sape perasan blog ni ade perubahan angkat tangan!! haa anda yang angkat tangan 30 darjah tu.. ya ya yang tudung merah ang tu..apa dia?? 

blog da tukar theme. kuat sikit ya dikk...BLOG DA TUKAR THEME KAKKKK!! haa betuuullll..nah amek ni kunci porche tuk adik. adik boleh redeem hadiah dekat kedai kereta ah mat ya. 

ehem ehem. aku da tukar theme blog yeay da tak serabut dah!! betul ke ? ke serabut gak? tah la yang pasti aku suka theme ni. ade dot dot ade reben. kale pink lak tu auwww gurlishh tau nyahh! ah tiba tiba terasa seperti bimbos.

haa aku dah tukar nama blog jugak. dari guna nama sendiri tak komersial so aku ubah jadi sweet lime. chewahh gedik siot nama. tiba tiba aku rasa segan pula buh nama sendiri (ahhh poyooo poyoo tolong la tikam aku!) lagi pun aku nak menyontok menyuntik elemen2 misteri dan seram. jangan biarkan hidup anda di selubungi missteri. erk.


sedaap nya air lime ni..slrrrppp.

haa nak nak cupcake ni!!

hmm yang ni...macam tak selera sangat..hmm bentuk dia macam...tak menarik kot...hmm

bye bye :')

Wednesday, December 1, 2010

The Only Exception

engineer on site : Fazira at Wednesday, December 01, 2010
Reaction: 
2 technicians in charge
Assalamualaikum,

(haha) gelak dalam hati kejap. kau tengok la tajuk entry tu. tak boleh blah betul. aku tak de idea nak bubuh tajuk apa. kebetulan pulak dengar lagu tu tanpa segan dan silu terus taip. kau memang dasar manusia cetek akal idea kan. shame on you. alaa tak da idea nak tulis pasal apa la. ( amboi tadi tajuk sekarang content entry pun tak da idea? balik kampung tanam jagung la wey )


nah layan lagu jap.


eh tadi aku ada exam 3p. susah wo. dapat result time2 tu jugak. hmm tak payah tau laa ape result aku. nanti mesti korang menyesal tanya. buang keredit je. biasa la kan kalau da dalam kelas cekgu ngajo kau sebuk tengok blog la lookbook la. memang la result kau suam2 kuku je kan. 

3minggu lepas (apa cite bende basi ni?) aku balik kuala kangsar kan. saja la teman mak aku. dua hari je. aku tidur kat rumah lama aku. TAMAN BUNGA RAYA kau tau tak? femes kot kat kole tu. taman paling ngetop sekali dong. ha sambung balik. masa malam tu aku borak2 dengan mak aku (takkan dengan mak kau pulak kan) sambil tengok tv.

dialog beliau bersama ibu beliau (harus baca dalam longhat PERAK kerana berada di negeri berkenaan):

aku : mok, oghang tengok kan budok2 sekaghang sume pake baju2 beg2 macam mok punye zaman dulu2 tu.(ayat pembukaan)

mak aku : aah memang la kan pesyen sekaghang da pusen balik macam zaman mok punye.(wah mak aku tau pasal fashion kot. kau tau?)

aku : tu la pase mok, mane mok punye baghang dulu2 hehehe bagi le oghang.

mak aku : kamu ni. ce tengok dalam almaghi tu.

lantas aku berlari ke arah almari.dan membuka pintu lamari dengan rakus nya.

aku : mok ni kot(coat) mok ni lawa la. oghang nok mok. (sambil menyerengeh(senyum)). eh banyok la baju mok lame2 ni. nok mok nok.

mak aku : ish tak payoh le bawok sume. beghat la beg. pilih la satu due je.

aku : alaa..(lalu aku mencapai beberapa helai baju dan....beg) hehe.mok2 kecik kan mok dulu tengok baju ni muat kat oghang.ngam2 je. eei rase macam nak bawok sume je mok. best nyee. mok ni kalo adik tengok mesti jeles kan sebab oghang da chop dulu. kan mok kn hehehe

mak aku : zzzzz...

mak da tertidur T____T 

tak pela aku masih sebuk menerai (mencuba) baju2 mak aku. last2 aku bawa balik satu blazer biru tua, blazer hitam dengan beg merah dan cokelat.

jom cekidaud camne taste mak aku.














haha sama je pose. sorry la ye. tengah panas terik tu. pikir nak selamat kan muka je.da la muka kale nescafe.
                                                ok la bye bye.

thanks for reading this entry :)


CLICK IT!

 

Fazira Kadir Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei