Tuesday, September 28, 2010

raya yang terakhir

engineer on site : Fazira at Tuesday, September 28, 2010
Reaction: 
assalamualaikum,

wah open house terakhir? ya bah kan ia nya adalah hari raya terakhir. sila jangan menukar rancangan televisyen anda kerana ini memang bukan cerita drama yang sedih2 kat tv3 tu. 
tahun ni adalah tahun terakhir aku beraya dengan housemate. T___T
 mungkin lepas ni boleh jumpa lagi masa raya dan lepak sama2 sambil azrin meraba2 rakan lain (meraba itu adalah hobi beliau)
atau mungkin kami tak dapat jumpa lagi. isk isk :'(
maka ini adalah raya terakhir kami......
oleh kerana tahun ini tahun terakhir kami di UITM maka kami merancang untuk membuat open house. ini adalah kali kedua sebab kali pertama adalah masa raya dua tahun lepas ,time ni semua eksaited baru masuk rumah sewa.haha

ok sambung mood sedih...
banyak jugak yang kitorang spend untuk open house kali ni dalam rm500 sebab kalo dulu punye bajet die rm300 lebih je.
persediaan? masa sangat suntuk sebab busy almaklum la budak final year (nak mention jugak sebab rasa macam nak belagak)
so memang kelam kabut la beli ni beli tu.
tapi yang penting kami enjoy kemas rumah sama2, masak sama2, memang aku tak boleh lupa la. sure nanti bila da jadi nenek akan crita kat cucu2 aku.

open house kami 25sept2010.
masa dari lepas zuhur til late then sambung plak dengan party liar.
eh eh tak.
sampai maghrib je.

ni ada beberapa banyak gambar2 sewaktu acara open house berlangsung.
jeng jeng jeng.

ruang tamu yang telah dilapangkan demi keselesaan tetamu.
antara juadah yang ada nasi impit kuah kacang, bihun sup, soto, kueteow goreng,cocktail,puding dan kuih kuihan
cock'ekor'(cocktail) air tangan nani :)
gadis merah ang ang

ama tegar menunggu tetamu di luar rumah
antara tetamu terawal setiap kali open house
(padahal jiran depan rumah tu sebab awal -__-)


aku tengah baca mantera supaya nanti orang makan tak de yang komplen2 xsedap.
tengok.
mantera berjaya, semua makan sambil senyuman tak lekang di bibir.
alhamdulillah.
yea berjaya!


fad, anis, ama :)

dua kanak2 (yang depan bukan yang belakang)
anak lecturer yang gemar mengambil gambar.
nani gamba ko tak clear bukan salah potograper tau.
seronok sebab ramai yang datang :D
pura2 expert.
aku pun nak makan second round.



yang baju sama 2 katerer.
eh bukan2 tu classmate kami.


ni tetamu paling havoc.
sebab diorang kristal bergegar kejap sebab diorg gelak kuat.haha

 gambar keluarga lang (baju merah) bersama 3 isteri nya.

 penat tapi nak potogedik lagi.
 acara mengemas beramai2.
 siapa berani sontok atiq?
aku berani! (sambil angkat tangan)
 acara sontok beramai2
so??
open house kami berjaya berjalan dengan lancar!
yeayy
taniah kepada diri sendiri dan rakan2 serta tetamu2 yang hadir.
sekian.
wassalam.



0 technicians in charge:

CLICK IT!

 

Fazira Kadir Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei