Tuesday, September 28, 2010

raya yang terakhir

engineer on site : Fazira at Tuesday, September 28, 2010
Reaction: 
0 technicians in charge
assalamualaikum,

wah open house terakhir? ya bah kan ia nya adalah hari raya terakhir. sila jangan menukar rancangan televisyen anda kerana ini memang bukan cerita drama yang sedih2 kat tv3 tu. 
tahun ni adalah tahun terakhir aku beraya dengan housemate. T___T
 mungkin lepas ni boleh jumpa lagi masa raya dan lepak sama2 sambil azrin meraba2 rakan lain (meraba itu adalah hobi beliau)
atau mungkin kami tak dapat jumpa lagi. isk isk :'(
maka ini adalah raya terakhir kami......
oleh kerana tahun ini tahun terakhir kami di UITM maka kami merancang untuk membuat open house. ini adalah kali kedua sebab kali pertama adalah masa raya dua tahun lepas ,time ni semua eksaited baru masuk rumah sewa.haha

ok sambung mood sedih...
banyak jugak yang kitorang spend untuk open house kali ni dalam rm500 sebab kalo dulu punye bajet die rm300 lebih je.
persediaan? masa sangat suntuk sebab busy almaklum la budak final year (nak mention jugak sebab rasa macam nak belagak)
so memang kelam kabut la beli ni beli tu.
tapi yang penting kami enjoy kemas rumah sama2, masak sama2, memang aku tak boleh lupa la. sure nanti bila da jadi nenek akan crita kat cucu2 aku.

open house kami 25sept2010.
masa dari lepas zuhur til late then sambung plak dengan party liar.
eh eh tak.
sampai maghrib je.

ni ada beberapa banyak gambar2 sewaktu acara open house berlangsung.
jeng jeng jeng.

ruang tamu yang telah dilapangkan demi keselesaan tetamu.
antara juadah yang ada nasi impit kuah kacang, bihun sup, soto, kueteow goreng,cocktail,puding dan kuih kuihan
cock'ekor'(cocktail) air tangan nani :)
gadis merah ang ang

ama tegar menunggu tetamu di luar rumah
antara tetamu terawal setiap kali open house
(padahal jiran depan rumah tu sebab awal -__-)


aku tengah baca mantera supaya nanti orang makan tak de yang komplen2 xsedap.
tengok.
mantera berjaya, semua makan sambil senyuman tak lekang di bibir.
alhamdulillah.
yea berjaya!


fad, anis, ama :)

dua kanak2 (yang depan bukan yang belakang)
anak lecturer yang gemar mengambil gambar.
nani gamba ko tak clear bukan salah potograper tau.
seronok sebab ramai yang datang :D
pura2 expert.
aku pun nak makan second round.



yang baju sama 2 katerer.
eh bukan2 tu classmate kami.


ni tetamu paling havoc.
sebab diorang kristal bergegar kejap sebab diorg gelak kuat.haha

 gambar keluarga lang (baju merah) bersama 3 isteri nya.

 penat tapi nak potogedik lagi.
 acara mengemas beramai2.
 siapa berani sontok atiq?
aku berani! (sambil angkat tangan)
 acara sontok beramai2
so??
open house kami berjaya berjalan dengan lancar!
yeayy
taniah kepada diri sendiri dan rakan2 serta tetamu2 yang hadir.
sekian.
wassalam.



stripes with colors

engineer on site : Fazira at Tuesday, September 28, 2010
Reaction: 
0 technicians in charge
assalamualaikum,

im wearing a colorful dress full of stripes from a shop at sg wang, MNG bag, reebok shoes and a pink headband.


hi im your grandma. ok bye2 grandchildren!

kisah raya di shah alam

engineer on site : Fazira at Tuesday, September 28, 2010
Reaction: 
0 technicians in charge

assalamualaikum,

di sebabkan raya sebulan i (tiba2 teringin menggunakan kata ganti nama yang gedik hari ini) ingin mengucapkan selamat hari raya aidilfitri. bagi i raya tahun ni sangat la seronok. sebab berpeluang beraya pertama di kampung halaman terchenta kuala kangsar :) .tapi sekarang bukan nak cakap pasal raya kat kuala tapi nak cite pasal raya kat sha aramu atau bahasa malaysia nya shah alam. sebabnya ini adalah tahun pertama kondo kristal ( tempat umah sewe aku tp nama je kondo sepatutnya buh flat kristal je) buat open house. walaupun diorang buat masa panas terik yakni pukul 12 tengah hari waktu mesir tapi kesedapan makanan telah menghilang kan rasa panas itu (padahal ketiak da berkuah basah) .

ceritanya cenggini.

mula2 masukkan sebiji telur ayam ke dalam adunan tadi dan pukul sehingga mati. ok ok.
mula2 kitorang pergi makan pukul 12. kene beratur panjang masa nak ambil makanan sebab ramai gila manusia disitu. antara makanan yang disediakan adalah laksa, satey, nasi impit, rendang, kambing golek, makanan arab (xtau nama dia apa), dan lain2.

macam biasa sambil2 makan sambil tangkap gambar .hee ;)
btw gambar ni ambil guna kamera ifa. tengs to ifa tercinta hee :)

 dari kiri..cepat jalan!
ok dari kiri zack,nani,ama,fad,azrin,anis,gua, ifa tolong tangkap kan gambar.




 terjumpa anak rusa nani yang tersesat.

ei tgk laki baju belang2 tu dia nak join masuk dalam gambar la.siap pose lg! bertuah korang weyh!

 ni la ifa tuan empunya kamera pinky. :)

lepas tu pergi open house rumah ruby pulak.
sebab perut masih ade ruang kosong lagi a.k.a perut stokin.

 sempat tangkap gambar dulu masa otw tu.




 1snap dalam lift plisssssssss....
 ni ifa dengan ruby(empunya rumah)
sebelah ifa tu ruby punye housemate :)


masakan kat rumah ruby and the geng memang sodap! sebab tu la walau pon baru naik dari makan kat bawah masih berselera makan kat rumah ruby! (dasar perut stokin! nyah kau!)

then the journey doesnt end here...
continue snapping pictures merepeks merapuks at tanggas depans rumahs. haha







anis macam ada masalah je?




sambungs dalams rumahs pulas.





okeyh! bye2 then! see you later! ;)

CLICK IT!

 

Fazira Kadir Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei